Добродојде, Гостин
Ве молиме Најавете се или Регистрирајте се.    Ја заборавивте лозинката?

4 неделен трениг за намалување на мастите на телот
(1 viewing) (1) Guest
Go to bottomPage: 1
TOPIC: 4 неделен трениг за намалување на мастите на телот
#31994
4 неделен трениг за намалување на мастите на телот 5 Years, 3 Months ago Karma: 10
Како дополнување на претходната тема за исхраната, овде ќе биде напишан начинот на тренирање со кој секојдневно ќе трошите доволно калории за да бидете во калориски дефицит и да ги намалите мастите на телото.

Тренинг план:
ДЕН 1: Кружен тренинг за горен дел, стомачни
ДЕН 2: Кружен тренинг за долен дел
ДЕН 3: Кардио, стомачни
ДЕН 4: Кружен тренинг за горен дел, стомачни
ДЕН 5: Кружен тренинг за долен дел
ДЕН 6: Кардио, стомачни
ДЕН 7: Одмор

Карактеристики на тренингот:
- Употребувајте полесни тежини а поголем број повторувања на почетокот од тренингот за да го зголемите протокот на крв низ телото и мускулите и да согорувате повеќе калории додека тренирате.
- Секој нареден круг користете потешки тежини и помал број на повторувања за да ги стимулирате вашите т.н. мускули кои побрзо се изморуваат и да телото согорува калории и по заврашувањето на тренингот.
- Концентрирајте се на сложени вежби за да целосно го искористите краткотрајниот тренинг, бидејќи овие вежби работат поголем број на мускули и за пократок период ќе направите покорисен тренинг.
- За да го задржите пулсот на високо ниво во текот на целиот тренинг, ќе изведувате 5 минутно кардио помеѓу круговите со 70-75% од MHR
- Темпото на кревање на тежината т.е. на изведување на повторувањата нека ви биде 2/1/2 (2 секунди да ја спуштите тежината - негативниот дел, 1 секунда пауза, и 2 секунди да ја кренете тежината - позитивниот дел)
- За време на крадио деновите правете 45-60 минутно кардио со интензитет од 75% MHR.


1van
Moderator
Posts: 298
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Gender: Male Birthday: 06/07
Last Edit: 2013/01/17 20:11 By 1van.
The administrator has disabled public write access.
 
Go to topPage: 1

SPORTIX ПОНУДА                                                                                                                                                             


   

     


  


 

Атлета на Македонија 2015

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Понуда