Добродојде, Гостин
Ве молиме Најавете се или Регистрирајте се.    Ја заборавивте лозинката?

4 неделна диета за намалување на мастите на телот
(1 viewing) (1) Guest
Go to bottomPage: 1
TOPIC: 4 неделна диета за намалување на мастите на телот
#31901
4 неделна диета за намалување на мастите на телот 5 Years, 3 Months ago Karma: 10
Мора да внесувате помалку калории одошто вашето тело е навикнато за да ги намалите мастите на телото. Кога се креира калориски дефицит, телото потребата за енергија ја црпи од складираните резерви на масти.
Оваа диета е поделена на 2 фази. Првата фаза се првите две недели а втората фаза е третата и четвртата недела.
Во првата фаза ќе внесувате од 1400 до 1500 калории дневно.
Нивото на внес на протеин ќе биде високо, со што ќе бидете сигурни дека ќе губите само масти, а ќе ги поштедите мускулите. Ова ќе биде надокнадено со тоа што пак нивото на јагленохидрати и масти ќе биде контролирано.

<<<< I ФАЗА >>>>

ПОНЕДЕЛНИК
Појадок
1 супена лажица цимет
3 белки од јајце
30 грама овесни снегулки
Ужина
1 супена лажица путер од кикиритки
2 оризни тортички (плочки)
1 доза протеин од сурутка
Ручек
2 супени лажици балсамико
50 грама варен интегрален ориз
100 грама морки ракчиња
1 мала салата со патлиџан и кромит
Ужина
100 грама мисиркино филе
100 грама печен благ компир
Вечера
10 бадеми
100 грама аспарагус
100 грама риба
Пред спиење
1 супена лажица путер од кикиритки
1 доза протеин од сурутка
250 грама обезмастено млеко или јогурт
Вкупно: 1442 калории, 158г протеин, 114г јагленохидрати, 35г масти

ВТОРНИК
Појадок
3 белки од јајце
30 грама овесни снегулки
Ужина
1 супена лажица путер од кикиритки
2 орзни плочки
1 доза протеин од сурутка
Ручек
4 парчиња интегрален леб
100 грама пилешко
100 грама мешан зеленчук
Ужина
100 грама мисиркино месо
100 грама печен благ компир
Вечера
10 бадеми
150 грама брокула
100 грама риба
Пред спиење
30 грама авокадо
1 доза протеин од сурутка
250 грама обезмастено млеко или јогурт
Вкупно: 1,433 калории, 164г протеин, 121г јагленохидрати, 34г масти

СРЕДА
Појадок
3 белки од јајце
40 грама гриз
Ужина
1 супена лажица путер од кикиритки
2 оризни плочки
1 доза протеин од сурутка
Ручек
2 супени лажици балсамико
50 грама интегрален ориз
100 грама пилешко месо
30 грама спанаќ (1 салата)
Ужина
100 грама мисиркино месо
100 грама печен благ компир
Вечера
2 супени лажици балсамико10 бадеми
1 салата од домати и кромид
100 грама ракчиња
Пред спиење
1 супена лажица путер од кикиритки
1 доза протеин од сурутка
250 грама обезмастено млеко или јогурт
Вкупно: 1408 калории, 164г протеин, 144г јагленохидрати, 34г масти

ЧЕТВРТОК
Појадок
1 супена лажица цимет
3 белки од јајце
30 грама овесни снегулки
Ужина
1 супена лажица путер од кикиритки
Ручек
100 грама печен благ компир
100 грама пилешко месо
100 грама аспарагус
Ужина
100 грама мисиркино месо
50 грама интегрален ориз
Вечера
2 супени лажици балсамико
10 бадеми
1 салата од домати и кромид
100 грама риба
Пред спиење
1 супена лажица путер од кикиритки
1 доза протеин од сурутка
250 грама обезмастено млеко или јогурт
Вкупно: 1491 калории, 198г протеин, 94г јагленохидрати, 35г масти

ПЕТОК
Појадок
1 супена лажица цимет
3 белки од јајце
50 грама овесни снегулки
Ужина
1 супена лажица путер од кикиритки
2 оризни плочки
1 доза протеин од сурутка
Ручек
50 грама интегрален ориз
100 грама пилешко место
100 грама поранијаѓ
Ужина
100 грама мисиркино месо
100 грама печен благ компир
Вечера
30 грама авокадо
100 грама аспарагус
100 грама риба
Пред спиење
1 супена лажица путер од кикиритки
1 доза протеин од сурутка
250 грама обезмастено млеко или јогурт
Вкупно: 1,474 калории, 172г пртеин, 123г јхидрати, 38г масти

САБОТА
Појадок
3 белки од јајце
30 грама гриз
Ужина
1 супена лажица путер од кикиритки
2 оризни плочки
1 доза протеин од сурутка
Ручек
2 супени лажици балсамико
50 грама интегрален ориз
100 грама риба
30 грама спанаќ (салата)
Ужина
100 грама мисиркино месо
100 грама печен благ компир
Вечера
10 бадеми
100 грама мисиркно месо
1 салата од домати и кромид
Пред спиење
1 супена лажица путер од кикиритки
1 доза протеин од сурутка
250 грама обезмастено млеко или јогурт
Вкупно: 1489 калории, 175г протеин, 110г јагленохидрати, 41г масти

НЕДЕЛА
Појадок
3 белки од јајце
30 грама овесни снегулки
Ужина
1 супена лажица путер од кикиритки
2 оризни плочки
1 доза протеин од сурутка
Ручек
100 грама печен благ компир
100 грама пилешко месо
100 грама брокула
Ужина
100 грама мискиркино месо
50 грама интегрален ориз
Вечера
2 супени лажици балсамикио
10 бадеми
1 салата од домати и кромид
100 грама ракчиња
Пред спиење
30 грама авокадо
1 доза протеин од сурутка
250 крама обезмастено млеко или јогурт
Вкупно: 1456 калории, 168г протеин, 141 хидрати, 33г масти
1van
Moderator
Posts: 298
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Gender: Male Birthday: 06/07
The administrator has disabled public write access.
 
#31904
Re:4 неделна диета за намалување на мастите на телот 5 Years, 3 Months ago Karma: 10
<<<< II ФАЗА >>>>

Во оваа фаза исто како и во претходната ќе внесувате од 1400 до 1500 калории дневно, но соодносот на макронутриентите ќе биде различен. Во оваа фаза ќе биде зголемен внесот на здрави масти, а ќе се немали внесот на јагленохидрати, но не целосно, тие ќе се конзумираат претежно во почетокот на денот. Внесот на протеин ќе биде на високо ниво како и во првата фаза.

ПОНЕДЕЛНИК
Појадок
3 белки од јајце
1 супена лажица ленено семе
30 грама овесни снегулки
Ужина
10 ореви
100 грама пилешко месо
Ручек
70 грама свежа зелка
100 грама пилешко месо
4 парчиња интегрален леб
Ужина
1 банана
1 супена лажица ленено семе
1,5 дози протеин од сурутка
Вечера
50 грама авокадо
1 супена лажица валсамико
1 салата од домати и кромид
Пред спиење
1 супена лажица ленено семе
1,5 доза протеин од сурутка
Вкупно: 1,490 калории, 180г протеин, 90г јхидрати, 47г масти

ВТОРНИК
Појадок
3 белки од јајце
1 супена лажица ленено семе
30 грама гриз
Ужина
70 грама пилешко месо
15 бадеми
Ручек
70 грама свежа зелка
100 грама мисиркино месо
4 парчиња интегрален леб
Ужина
50 грама боровинки
1 супена лажица ленено семе
1,5 дози протеин од сурутка
Вечера
10 ореви
100 грама брокула
100 грама мисиркино месо
Пред спиење
1 супена лажица путер од кикиритки
1,5 дози протеин од сурутка
Вкупно: 1439 калории, 179г протеин, 94г јхидрати, 50г масти

СРЕДА
Појадок
3 белки од јајце
1 супена лажица ленено семе
3 оризни плочки
Ужина
70 грама пилешко месо
10 ореви
Ручек
100 грама аспарагус
100 грама мисиркино месо
100 грама благ печен компир
Ужина
1 јаболко
1 супена лажица ленено семе
1,5 доза протеин од сурутка
Вечера
30 грама авокадо
100 грама брокула
3 белки од јајце
Пред спиење
1 супена лажица путер од кикиритки
1,5 доза протеин од сурутка
Вкупно: 1413 калории, 160г протеин, 93г јхидрати, 52г масти

ЧЕТВРТОК
Појадок
3 белки од јајце
1 супена лажица ленено семе
30 грама овесни снегулки
Ужина
70 грама пилешко месо
50 грама авокадо
Ручек
70 грама свежа зелка
100 грама пилешко месо
50 грама интегрален ориз
Ужина
1 грејпфрут
1 супена лажица ленено семе
1,5 доза протеин од сурутка
Вечера
10 ореви
1 супена лажица палсамико
30 грама спанаќ
100 грама морски ракчиња
Пред спиење
1 супена лажица ленено семе
1.5 доза протеин од сурутка
Вкупно: 1448 калории, 171г протеин, 82г јагленохидрати, 61г масти

ПЕТОК
Појадок
3 белки од јајце
1 супена лажица ленено семе
3 ореизни плочки
Ужина
100 грама мисиркино месо
10 ореви
Ручек
100 грама аспарагус
100 грама морски ракчиња
100 грама нечен благ компир
Ужина
1 портокал
1 супена лажица путер од кикиритки
1,5 доза протеин од сурутка
Вечера
30 грама авокадо
100 грама аспарагус
100 грама риба
Пред спиење
1 супена лажица ленено семе
1,5 доза протеин од сурутка
Вкупно: 1480 калории, 178г протеин, 97г јхидрати, 46г масти

САБОТА
Појадок
3 белки од јајце
1 супена лажца ленено семе
30 грама овесни снегулки
Ужина
70 грама пилешко месо
10 ореви
Ручек
100 грама пилешко месо
4 парчиња интегрален леб
100 грама аспарагус
Ужина
1 банана
1 супена лажица ленено семе
3 белки од јајце
Вечера
30 грама авокадо
50 грама спанаќ
100 грама мисиркино месо
Пред спиење
1 супена лажица путер од кикиритки
1,5 доза протеин
Вкупно: 1483 калории, 179г протеин, 91г јхидрати, 51г масти

НЕДЕЛА
Појадок
3 белки од јајце
1 супена лажица ленено семе
30 грама овесни снегулки
Ужина
70 грама пилешко месо
10 ореви
Ручек
100 грама поранија
100 грама риба
50 грама интегрален ориз
Ужина
1 јаболко
1 супена лажица ленено семе
1,5 доза протеин
Вечера
30 грама авокадо
100 грама аспарагус
3 белки од јајце
Пред спиење
1 супена лажица путер од кикиритки
1,5 доза протеин од сурутка
Вкупно: 1410 калории, 164 протеин, 88г јагленохидрати, 42г масти

Во текот на неделата ќе биде напишана и тренинг програма со која секој ден ќе трошите доволно калории за да бидете во калориски дефицит и да согорувате масти.
1van
Moderator
Posts: 298
graphgraph
User Offline Click here to see the profile of this user
Gender: Male Birthday: 06/07
The administrator has disabled public write access.
 
#32639
Re:4 неделна диета за намалување на мастите на телот 5 Years ago  
зафркаваш а?свеста ми ја зеде со исхраната хахаха а малку да додадеш ржано парче лебче или јогур со овесните снегулки.
elenabitola

The administrator has disabled public write access.
 
Go to topPage: 1

SPORTIX ПОНУДА                                                                                                                                                             


   

     


  


 

Атлета на Македонија 2015

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Понуда