Gluta Lean

alt 

Нарачај тука!

 

Незаменлив при опоравување на мускулите.* Первеција на трошење на залихата во мускулите (antikatabolik)
* Без натриум и додатоци
* Корисен за организмот

 Вежбањето, секојдневните стрес ситуации и недоволна исхранетост може да предизвикаат недостаток на природните ресурси на глутамин, кој е од витално значење за мускули развој.
 Таквата состојба ќе доведе до намалување на мускулната маса која се користи како резервна опција за складирање на глутаминот кој е потребен за нормално телесно функционирање, а на тој начин, ефектите од тренинзите ќе бидат - поништени.
 Со конзумирање неколку пати на ден на глутамин, се помага во зачувување на тешко стекнатата мускулна маса.

 Глутаминот е многу важна аминокиселина за спортисти и сите оние кои се под зголемен стрес поради интензивна вежбања, натпревари, диети, или поради болест, кога телото не може да произведе доволно количини на глутамин.

 Л-глутаминот е најзастапената амино киселина со над 60% во мускулите, кој игра клучна улога во отстранувањето на отровите, го подобрува имунолошкиот систем, ја поттикнува синтезата на протеините и ресинтезирањето на мускулниот гликоген, го спречува мускулниот катаболизам од дејството на кортизолот и слично, а исто како и Креатинот го зголемува обемот мускулните клетки поттикнувајки на анаболизам.

 Глутамин може да го зголеми и нивото на хормонот за раст (до 400%), кој е главен и одговорен за губење на мастите и синтезата на протеините.

 Потребата за глутамин е многу поврзано со нивото на стрес во кој се наоѓа телото.
 На пр. Во многу екстремни случаи - за пациенти подложени на хируршки интервенции, 30г. на глутамин во денот драматично го забрзува процесот на заздравување, а спортистите во режимите на строги диети со суплементација на 40г. Глутамин во денот, обезбедуваат минимално трошење на мускулната маса.

 Многу е важно и времето на користење на Глутаминот во денот. Најпотребен е пред и по вежбањето, период каде е зголемен стрсот (тренингот е еден вид на стрес). Или пред спиење, кога целта е зголмеувањето на нивото на хормонот за раст, како и спречување на процесот на катаболизам предизвикан од 6-8 часа на сон.

 Состав:

1 доза *

 Л-глутамин

5000 mg

* 1 доза = 5 грама (1 дозерка, се наоѓа во кутијата)

 Пакување: Кутија од 500 гр.

Цена: 1.990 денари

 
 

Атлета на Македонија 2015

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

Понуда